Ik ben Suzan

... geboren in een Brabants nest, uiteindelijk neergestreken op de Veluwe. Moeder van twee dochters en stiefmoeder van drie volwassen dames. Hou van mijn diepgang, scherpte en tomeloze energie. Maar ook van mijn rust, stilte en onzekerheid.

Mijn zoektocht

Ik ben altijd aan het onderzoeken en blijf dat waarschijnlijk mijn hele leven doen. Ik vind het prima om te kijken naar wat er in het verleden is geweest, maar realiseer me dat ik snel kan blijven hangen in wat er ooit was, met alle (vaak negatieve) gevoelens die daar bij horen. Prima om daar doorheen te gaan, zodat ik weer fijn in het heden kom. De glazen bol voor de toekomst heb ik gelukkig niet, dan zou het leven wel erg saai worden. Liever leef ik vanuit mijn 4 basis-positieve-gevoelens: krachtig, aards, verbonden, avontuurlijk. Dat maakt me een blij mens! 

Opleiding

Ooit opgeleid als linguïst, verder opgeleid tot gestalttherapeut, systeemwerker en coach.
Ik blijf mezelf ontwikkelen met trainingen en opleidingen en dan stroomt mijn hoofd weer heerlijk over! En ik geloof dat ik nog lang niet klaar ben...

Werkervaring

Ruim 19 jaar geef ik trainingen, in dienstverband bij o.a. Korrelatie, Karakter en SBI.
Nu werk ik regelmatig als freelancer voor verschillende organisaties. Daar geniet ik van, ik hou van de dynamieken binnen groepen. Soms werk ik ook projectmatig, bijvoorbeeld als coach in Ziekenhuis Gelderse Vallei in Ede, een prachtig 1-jarig project rondom opleiden.

Ruim 10 jaar werk ik als zelfstandige coach/therapeut, waarvan de laatste 6 jaar als specialistisch relatietherapeut voor stiefouders. Individuele therapie, relatietherapie, maar ook gespreksgroepen voor stiefmoeders en stiefouders. Per 1 mei 2017 ben ik hiermee gestopt, zodat er weer ruimte kon komen voor iets nieuws (wat ook nog in ontwikkeling is!).

Sinds de zomer van 2016 werk ik als kerndocent aan de post-HBO registeropleiding Synergetisch Coachen (www.osmoconsult.nl), een tweejarige opleiding waarin professionals worden opgeleid tot coach/trainer. Een opleiding waarin het gedachtegoed van de Gestalt, de contextuele therapie en het systemisch werk centraal staan.

Ken jezelf
en omarm al je kanten